אמנם כיום קיימים ניתוחים פלסטיים שמדמים קוביות בבטן, אך אם את רוצים את הדבר האמתי, תידרשו מעט יותר להשקיע. אז מה בדיוק עושים ואיך? ובכן ראשית נסביר שקיימים בבטן 6 שרירים שונים: השריר הישר, השרירים הרוחביים ו4 שרירים אלכסוניים, כאשר בתחום הקוביות השריר הישר הוא השחקן המרכזי ועל כן נציין שהוא בנוי באופן הבא: מדובר בשריר ארוך שמופרד ע"י רצועות של רקמות חיבור ואלו נעות לאורך ולרוחב, כך שההפרדה יוצרת את המראה הרצוי (והמרשים) של הריבועים. עוד נציין שלא תמיד יופיעו 6 קוביות, אלא פה למטען הגנטי יש תפקיד מכריע.
עתה לאחר שהבנו מעט יותר מה מוביל לאותו מראה נחשק, נעבור להסביר כיצד משיגים את "המראה הקובייתי" ופה מראש נציין שמדובר בשילוב של תזונה נכונה והשקעה באימונים. מבחינת תזונה, נציין שתפקידה להפחית את אחוזי השומן, וזאת ניתן להשיג באמצעות הקפדה על כמות הקלוריות ובאמצעות התרחקות מאוכל מתועש ומעובד. מכאן שיש להיפרד מכל אותן מסעדות אהובות ולהתרגל לאכול בבית אוכל מבושל וטרי שיודעים בדיוק מה הוא מכיל. בנוסף, רצוי להקפיד על שתייה מספקת של מים ולצרוך כמות מותאמת של חלבונים - בהתבסס על משקל הגוף וכמות האנרגיה שפורקים בכול יום, ולו באמצעות הליכה, אופי העבודה ואימונים.
שילוב של פעילות ספורטיבית משלים את הליך ההקפדה על התזונה. פעילות אירובית ואנאירובית תומכת באיבוד אחוזי השומן, כאשר בין היתר היא תומכת במטבוליזם ומשחררת אנדורפינים שמסייעים להתמיד. באלו תרגילים אם כן מוטב להתמיד? ראשית בכל תרגילי הבטן, וזאת כי אלו גורמים לשרירי הבטן להגדיל את הנפח שלהם, כך ברגע שמגיעים ליעד (מבחינת אחוזי השומן) הקוביות הרבה יותר בולטות. פה ראוי לציין שכיוון שקיימים אינספור תרגילי בטן, ראוי להתמקד בכמה במקביל. כך למשל כפיפות בטן צדדיות מחזקות את שרירי הבטן האלכסוניים, תרגילי פלאנק מחזקים את השרירים הרוחביים וכפיפות משולבות הנפת רגליים מעצימות את השריר הבטני – זה שאחראי ישירות על הקוביות.
חשוב להבין כיצד מתאמנים נכון ועל כן ראשית נציין שאין להשקיע רק בשריר מסוים ואף אין להעמיס על כל שריר יותר מ3 (גג 4) תרגילים, וזאת בשל הסיבה הפשוטה: מדובר בסכנה: עומס על המפרקים עשוי להוביל לפציעה. עוד נציין שרבים טועים לחשוב שאם הם יעשו כ300 כפיפות בטן מדי יום הם ישיגו קוביות בבטן, אך פה אנו באים לומר שאין זה כלל נכון, משמע במקום 300 כפיפות בטן עדיף לבצע 2 דקות שלמות של תרגילי פלאנק (בהן הבטן היא סטטית). כמו כן, בכול הנוגע לאימונים נציין שנדרשים להשקיע, להיות עקביים וכמובן לרכוש ציוד משלים, כאשר פה יש שיתמקדו בשלל מכשירי בטן ויש שיתמקדו במכשירים ששורפים קלוריות, ואכן לשתי הקטגוריות יש מקום של כבוד, ולו כי הן פעולות משלימות. מכאן שלצד רכישת סטפר או אלפטיקל, גם רצוי לרכוש מזרוני אימון עבור כפיפות בטן.
לאחר שהובן שחשוב למזער את אחוזי השומן, רבים עשויים לחפש קיצורי דרך ולפנות אל מגוון "דיאטות מבטיחות" ו"תרופות פלא", ובאותה נשימה רבים עשויים לגלות שכל זה כלל אינו כדאי, אם כי התוצאה הרצויה לא מופיעה ואם כי התוצאה הרצויה נעלמת באותה המהירות שבה היא הופיעה. שנסכם? עבור השגת קוביות בבטן אין קיצורי דרך, אלא יש לשלב אימונים לפחות כ3 פעמים בשבוע, יש להשקיע באימוני אירובי, רצוי להתרחק מאימונים שמזוהים כבעלי עצימות גבוהה, מומלץ לישון טוב ולאכול כל 4 שעות וכמובן שחשוב לשתות הרבה, וזאת בכדי לסייע לחילוף החומרים. בהצלחה!