איך לחזור לכושר?

להיכנס לכושר זה לא פשוט. צריך לקבל החלטה, למצוא את סגנון האימון הרצוי וכמובן להתמיד בתהליך. אך אם מתחילים ומפסיקים,הרי שהחזרה לשגרת האימונים עשויה להיות מאתגרת, כי לכולנו זכור עד כמה ההתחלה אינה פשוטה ובמקביל הגוף ממהר לקחת 20 צעדים אחורה, ועל כן הרבה פעמים החזרה יותר קשה מנקודת ההתחלה.

מה עושים? קודם כל, מקבלים את ההחלטה שרוצים לחזור לכושר, ולאחר מכן עוצרים להבין שאם הצלחתם בעבר, הרי שבהחלט ניתן להתחיל בשנית ואפילו לשפר הישגים. אז איך מתחילים מחדש? כל המידע מונח לפניכם כאן:

חשבו כמו מתאמן חדש

גם אתם לקחתם הפסקה מהפעילות הספורטיבית, גם לכם קשה לראות מתאמנים מבלי שתחושו צביטה, וגם אתם כבר הרבה זמן חושבים לחזור לכושר? פשוט תקבלו החלטה, ופה נזכיר שאם אכן בוחרים לחזור להתאמן לאחר הפסקה ממושכת, הכושר הפיזי אינו מה שהיה, כלומר צריכים להתחיל מנקודת התחלה חדשה ובצורה רגועה ומתונה.

מה זה אומר? שני דברים חשובים: ראשית יש להבין כיצד בונים תוכנית אימונים שמתאימה למצב הגופני וליכולות הקיימות ושנית הכרחי להשקיע בציוד ספורט איכותי, כי זה לא שווה להתחיל להתאמן אך לסבול מכאבי ברכיים, לפגוע ביציבה וכדומה. כך למשל נציין שמאוד חשוב להתאים בין נתוני כף הרגל ואופי היציבה לבין נעלי הספורט המתאימות, וכיוון שקיים מבחר גדול ואיכותי, חשוב להשקיע ולא להקל ראש בנושא. מה עוד? אל תחזרו באופן אוטומטי לתוכנית האימונים הראשונית. קחו בחשבון שמסת הגוף השתנתה ונוספו עוד משתנים גופניים למשוואה. נוסף לכך, אל תאפשרו להישגי העבר להוביל לפעילות יתר שכבר אינה מתאימה - מהלך זה רק יפגע במוטיבציה שלכם.

 לא להעמיס על הגוף

אז איך חוזרים לכושר? לאט ובטוח. גם אם בעבר הרמתם משקולות כבדות, רצתם 8 ק"מ, או שחיתם בקלות במשך חצי שעה רצופה, אל תתפתו להתחיל מהמקום שבו הפסקתם, אלא התחילו מהבסיס. כמו כן, תרגישו כיצד הגוף מגיב ובהתאם תעלו מדרגה. תיזכרו שאם תנסו לקצר הליכים ולחזור מהר לשלב שבו הייתם לפני ההפסקה, רק תפגעו בגוף ותגרמו לתחושת כישלון בלתי מוצדקת, כי כידוע לחזור לכושר זה בהחלט אפשרי אך גם לוקח זמן.

הכניסו את האימון ללו"ז היומי

לא מעט אנשים תוהים איך לחזור לכושר אם אין מספיק זמן פנוי, ופה נענה שכמו כל דבר בחיים, כך גם אימון דורש תכנון ולכן חשוב לשלב אותו בלוח הזמנים השבועי. חשוב שתגדירו באלו ימים בדיוק אתם מתכוונים להתאמן, ואף מה עושים בכול אימון. חוץ מזה, כיוון שזמן מהווה פרמטר יקר ערך במרוץ שבו אנו חיים, חשוב להכניס את כל המשתנים למשוואה, כולל זמן התארגנות, הגעה, חזרה ומקלחת טובה, כך שלא משאירים מקום לתירוצים כמו "אין לי זמן", או "אני אתאמן אח"כ".

אימון בצוות

ידוע שבתחום הספורט הרבה מהמכשולים הם בעיקר בראש. כיצד הופכים חיסרון ליתרון? אימון לצד קבוצה או בן/ת זוג מאוד מסייע ואף תורם לחיי החברה והזוגיות. איך ספורט משפר את הזוגיות, אתם שואלים? ובכן קודם כל מדובר בפעילות משותפת שאינה כרוכה בבהייה במסך, שנית שני בני הזוג זוכים לראות את השותף לחיים משקיע ולא מוותר, ונוסף על כך, מדובר בהזדמנות לתמוך האחד בשנייה, וכשזה קורה לא רק מגיעים להישגים, אלא גם הרבה יותר מעריכים את הצד השני.

שינה טובה ורציפה

יש לכם זמן לשלב בלו"ז אימון יומי, אך זה בא על חשבון זמן השינה? תכננו את הלו"ז מחדש! שינה מאוד חשובה, ובמקרה זה בשל שתי סיבות מהותיות: האחת היא שברוב המקרים, קשה להשקיע בפעילות הגופנית כשעייפים, כך שחשים תחושת החמצה. והשנייה היא שלאחר אימון מאוד חשוב לישון לפחות כ8 שעות. משום שבמהלך האימון השרירים ניזוקים ובזמן השינה הגוף מתחזק ונבנה מחדש.

שנסכם?

אף אחד לא אומר שלחזור לכושר זה קל, אבל זכרו שהקושי המרכזי הוא פסיכולוגי, ועל כן רצוי להשאיר מאחור את הישגי העבר ולהתחיל מההתחלה. זכרו שאם הצלחתם בעבר תצליחו שוב, תשקיעו בציוד ספורט איכותי שיימנע פציעות (ויתמוך בפעילות), והקפידו לשתות, לאכול ולנוח כפי שמומלץ. אם רק תעשו זאת, אתם בדרך הנכונה. בהצלחה!