מכינים חביטה

מחבטים לכל גיל

כשמדובר בילדים - קיימים כיום מחבטים בגוונים שונים לבנים ובנות אבל לפני בחירת הצבע, ודאו שאתם רוכשים לילדכם את המחבט בגודל הנכון לגילו ולגובהו. מחבטי ה"ג'וניור" נעים בגדלים שבין 19-26 אינטש, מחבטי הנוער כבר מגיעים לאורך של 27 אינטש ומעלה, וכאן גם כבר קיימת חשיבות למידת האחיזה, כלומר – היקף הידית שאוחז השחקן, הנמדד באינטשים ותלוי בגיל ובגובה של השחקן. גם לגברים ונשים, מידות משלהם המשתנות בהתאם בעיקר לגובה. למשל, לנשים בגובה עד 160 ס"מ יתאים מחבט 27 אינטש עם אחיזה 1/8 4 וכדומה.

מאיפה מתחילים?

מחבט למתחילים רצוי שיהיה עשוי מאלומיניום (עם או בלי טיטניום ). רמת המחיר שלו היא ההתחלתית והנמוכה ביותר. לשחקן ותיק יותר יתאים מחבט המכיל פחות אלומיניום או כזה המורכב רק מגרפיט וטיטניום.

ראש טוב

מקובל לחשוב שראש גדול מתאים למתחילים וראש בינוני "מידפלוס", מתאים למתקדמים ומתמחים אך הדבר אינו נכון. באירופה מקובל ונפוץ יותר גודל ראש מידפלוס ואילו בארה"ב נפוץ יותר ה"אוברסייז" הגדול. לדוגמה, שחקניות כמו האחיות וויליאמס משחקות עם גודל ראש אוברסייז. מה עדיף? כל שראש המחבט גדול יותר יש יותר עוצמה ופחות שליטה וניתן להחזיר יותר כדורים. כשהמחבט קטן יותר מקבלים פחות עוצמה ויותר דיוק. רוב המקצוענים או אלה שחושבים שהם מקצוענים ישחקו עם ראשים בינוניים עד קטנים.

משקל

בשנים האחרונות המחבטים הפכו קלים יותר ויותר וכיום, עם חוטים – מגיע המשקל ל-260 גרם עד 290 גרם. היתרונות, בדומה לגודל: ככל שהמחבט קל, כך יש פחות מאסה והוא ניתן להנפה בקלות ומאפשר משחק מהיר יותר. ככל שהמחבט כבד יותר יש יותר מאסה מאחרי כל מכה, פחות זעזועים, יותר עוצמה ויותר דיוק. רוב השחקנים המקצוענים, אגב, משחקים עם מחבטים כבדים המגיעים עד ל- 300 גרם ומעלה.

תקציב

הנתון הכי חשוב. שפע המחבטים עשוי לבלבל את הקונה ולכן התקציב הוא שבסופו של דבר יהווה את נקודת ההכרעה ויאפשר לקונה להחליט מבין השפע הקיים.