אמבטיית קרח – אחד הטרנדים החמים ביותר בקרב ספורטאים בזמן האחרון היא טכניקה בהחלט מעניינת וגם שנויה במחלוקת. מצד אחד נראה שיש לה לא מעט יתרונות ומצד שני ברור שצריך לבצע אותה כמו שצריך, אחרת היא עלולה להיות אף מסוכנת. אז מה זה בכלל אמבטיית קרח, מהם היתרונות שלה ואיך עושים אותה כמו שצריך? הינה כל מה שצריך לדעת.
בזכות הכיווץ המהיר של הקור והשחרור המהיר ביציאה ממנה, אמבטיית קרח עוזרת לשחרר שרירים תפוסים מהר יותר מכל טכניקה אחרת.
יש המייחסים לאמבטיות קרח את היכולת לחזק את המערכת החיסונית, לכן הרבה מתאמנים וספורטאים נעזרים בה. רבים מאמינים כי הסיבה לכך היא שיפור תהליכי מטבוליזם שמוביל לחיזוק כללי ובפרט לחיזוק מערכת החיסון.
עד היום עדיין לא ברור עד הסוף למה אמבטיית קרח יכולה להוביל להורדה של רמות דלקתיות בגוף, אבל נראה שמסיבה כלשהי טבילה במים קפואים מסייעת להפחית תהליכים דלקתיים בגוף ולמגר אותם. זה אומר שהלכה למעשה אמבטיית קרח יכולה לעזור לרפא את הגוף ואפילו להקל על כאבים.
אמבטיות הקרח עוזרות לחזק את הנפש ותורמות לחוסן המנטלי. אם אפשר להתמודד עם הקור העז אפשר להתמודד עם כל אתגר אחר.
וים הוף הוא הולנדי בן 60 ששבר מעל ל-20 שיאי גינס בזכות החיבה העזה שלו לקור ולטמפרטורות נמוכות (למשל טיפוס על הר הקילמנג׳רו במכנסיים קצרים בלבד או ריצת מרתון בקוטב הצפוני ברגליים יחפות). הסקרנות והמשיכה של הוף לקור הביאו אותו לחקור את הנושא לעומק ולגלות על בשרו כי לאמבטיות הקרח יש לא מעט יתרונות בריאותיים. השיטה הלכה והתפשטה בין חובבי אקסטרים והגיעה עד לחובבי הספורט שלמדו לנצל אותה לטובתם. היום השיטה הזאת מוכרת בכל העולם וכמעט בכל מדינה אפשר למצוא כאלו המתרגלים אותה.
חלק חשוב בשיטה שפיתח וים הוף היא נשימה נכונה. כדי להצליח לעמוד בטמפרטורות הנמוכות לאורך זמן ולהפיק את המיטב מהאימון חייבים ללמוד איך לשלוט בנשימות לפי השיטה הייחודית.
כמעט כמו כל טכניקה אחרת שרוצים להצטיין בה, גם כאן המפתח להצלחה הוא התמדה. כדי להפיק את המקסימום מאמבטיות הקרח חשוב לחזור עליהן במרווחים קבועים ובעיקר להתמיד בתרגול. פעם אחת לא תתרום משמעותית ואם עושים זאת במרווחים גדולים מדי זה לא יעיל גם כן. חשוב להתמיד ואם צריך גם לארגן מראש סט של בגדי ים מתאימים.
לקור חייבים להיחשף בהדרגה ולא להתחיל ישר מטמפרטורות נמוכות מאוד. באופן כללי אפשר בהחלט להתחיל בטמפרטורות של 13-10 מעלות ולא בהכרח כאלו הקרובות לקיפאון.
כדי להתרגל לקור צריך להתחיל להיחשף אליו בהדרגה. בשלב הראשון רצוי פשוט להתחיל להוריד את הטמפרטורה של המים במקלחת, לא לקור מוחלט, אלא כל פעם במעלה או שניים, פשוט כדי להתחיל להכיר לגוף את הטמפרטורות האלה. כאשר עוברים לאמבטיית הקרח חשוב להקפיד גם כאן על תהליך הדרגתי. מתחילים מטמפרטורה נמוכות יחסית (ביחס לעונת השנה) וחשיפות קצרות של דקה או שתיים בתוך המים. בכל תרגול מורידים את הטמפרטורה ומעלים את זמן החשיפה עד שמגיעים לזמן וטמפרטורה שהגדרנו מראש.
אז אם גם אתם מעוניינים לנסות את הטכניקה הפופולרית שמשגעת ספורטאי העולם, דעו שזה בהחלט אפשרי ושתוכלו להפיק מזה המון. שימו לב – בלי הדרכה והכוונה אמבטיית קרח עשויה להיות מסוכנת, לכן חשוב לעשות אותה בפיקוח ותחת השגחה תמיד. רוצים לדעת עוד על שיטות אימון וטכניקות נוספות לשיפור הביצועים ולחיזוק הגוף? היכנסו לבלוג שלנו ובו תמצאו את כל המידע שאתם מחפשים ויעזור לכם להוציא הרבה יותר מכל אימון. בהצלחה!