ספינינג - המדריך המלא לאימון נכון ולבחירת אופני ספינינג מומלצים

ספינינג הוא אחד האימונים הפופולריים ביותר בחדר הכושר, ונשים וגברים רבים בוחרים בו כדי לשפר את היכולות שלהם. את אימוני הספינינג אפשר לבצע בחדר הכושר או בבית, אם רוכשים אופני ספינינג לשימוש ביתי. רכישה כזו עשויה להתברר כרכישה משתלמת במיוחד שתעזור לכם להיכנס לכושר מבלי לצאת מהבית. אז מה זה בכלל ספינינג? ואיך בוחרים מכשיר לשימוש ביתי?

מה זה ספינינג בכלל?

ספינינג הוא דיווש על אופנים נייחות. מדובר בפעילות שמדמה שימוש באופניים אמיתיים רק בלי צורך לצאת מהבית. היתרון בספינינג הוא שניתן לבצע פעילות גופנית כזאת בכל מזג האוויר, ללא סכנה של רכיבה לצד מכוניות, ללא זעזועים שנגרמים לגב או לברכיים כתוצאה מתנאי הדרך, ללא סכנת נפילה או פציעה ובליווי מאמן כושר מוסמך בעת הצורך.

האם ספינינג מתאים לכל אחד?

ספינינג מתאים לכולם, גם לאנשים שנמצאים ברמה כושר נמוכה וגם למתאמנים ברמת כושר גבוהה. מדובר באימון שלא דורש יכולות או מיומנויות מיוחדות, ויכול לסייע בשיפור הכושר באופן משמעותי.

עשו ואל תעשו באימון ספינינג

מה כדאי לעשות?

כאשר מתחילים להתאמן עם אופני ספינינג, מומלץ לכוון ולהתאים אותם אליכם: כוונו את הכיסא ואת גובה הפדלים כך שהם יתאמו את הגובה שלכם. וודאו שאתם יכולים לשבת בנוחות ללא צורך בכיפוף של הגב או בקיפול של הברכיים. כך תוכלו לשבת נכון על המכשיר ולהפיק את המירב מהאימון.

מומלץ לשנות את רמות הקושי, לבחור במצבים שיציבו בפניכם אתגר כמו דיווש בעלייה או העלאת המהירות, אבל חשוב לא להגזים ולבצע את התרגילים בהדרגה. אם אתם לא בטוחים איך לעשות את זה נכון, כדאי להתייעץ עם מאמן כושר.

התחילו את האימון שלכם בדיווש בקצב מתון אך אחיד. אם אתם רוצים לשתות או להשתמש במגבת, ניתן לעשות זאת תוך כדי הדיווש כדי לא להוריד את הדופק. אם אתם צריכים לעצור, עשו זאת למספר דקות בודדות והמשיכו. קבעו זמן מוגדר לאימון, ונוחו אחריו.

מה לא כדאי לעשות?

כדאי להימנע משינויים פתאומיים ברמת הקושי. התאימו את המהירות ורמת העצימות של האימון ליכולת שלכם, כדי להימנע מפציעות או מירידה במוטיבציה בגלל רמת קושי לא מתאימה.

איך בוחרים מכשיר ספינינג ביתי מתאים?

  • תקציב – בחרו אופני ספינינג שיתאמו את מסגרת התקציב שלכם. חשוב לדעת שמכשירים מסוימים יהיו יקרים יותר כי הם מציעים יותר אופציות למתאמן, וחשוב לקחת את התכונות המיוחדות של כל מכשיר בחשבון לפני הרכישה.
  • התאמה אישית – חשוב שהמכשיר יאפשר לכם להתאים אותו אישית לכם, בין אם מדובר על המושב, הכידון או הפדלים. מדובר בפרמטר חשוב מאוד, ואם תבחרו במכשיר לא מתאים, אתם עלולים לחוות בעיות רפואיות או פציעות.
  • בחרו מכשיר יציב וכזה המאפשר להתאים אותו לתנאי הסביבה, כמו התאמה לגובה הרצפה ולמקרה של רצפות בגובה לא אחיד. אתם צריכים להרגיש יציבות ותמיכה בעת האימון, וחשוב לוודא שהמכשיר יאפשר לכם את זה גם אם התנאים בבית לא לגמרי אידאליים.
  • התאמה למשקל מקסימלי – אופני ספינינג לרוב מיועדים לעמוד במשקל של עד 120 ק"ג, וחשוב לוודא את זה טרם הרכישה.
  • ניידות – כדאי לבחור במכשיר ספינינג שאפשר להזיז ממקום למקום לצורך אחסון או ניקיון. במקרה כזה, כדאי גם לוודא שהמכשיר לא כבד מדי.
  • תוספות – מכשירים מסוימים מגיעים עם אפשרויות נוספות לנוחות של המתאמן, כמו מקום מובנה לבקבוק, עיצוב מיוחד וכדומה.
  • מומלץ לוודא האם המכשיר מתאים לרכיבה בעמידה. ניתן לרכוב בעמידה כדי להעצים את האימון, אבל לא כל מכשיר מתאים לכך.

דגשים חשובים: הדרך להצלחה

  • כשמתאמנים אימוני ספינינג, ובעצם בכל אימון כושר, חשוב לשמור על תפריט מאוזן שייתן לכם אנרגיות לפני האימון ויסייע לכם להתאושש אחריו. תזונה אחרי אימון היא חשובה במיוחד לשיקום השרירים לאחר המאמץ, ולכן יש לשלב מקור חלבון איכותי בתום האימון.
  • מומלץ לשלב עם אימון הספינינג אימונים נוספים שיעבדו על קבוצות שרירים נוספות. אם אתם רוצים לדעת עד כמה האימונים שלכם יעילים, יש כמה דרכים למדידת אחוזי שומן שאפשר לנסות בעצמכם. מאמן כושר מוסמך יוכל גם לסייע לכם בשילוב נכון ומאוזן של סוגי האימונים השונים.
  • בצעו חימום קצר לפני תחילת האימון. לא כדאי לוותר עליו, משום שהוא יסייע לכם לחמם את השרירים ולשפר את זרימת הדם, וגם יוריד את הסיכוי להיפצע או לפגוע בברכיים.

אופני ספינינג הם דרך מצוינת לשמור על הכושר מהבית באופן בטוח ונעים. בחירת המכשיר היא החלק הראשון בתהליך, ולאחר מכן תוכלו להיכנס לכושר בכיף בסביבה הביתית שלכם, מתי שתרצו ואיך שתרצו. מומלץ לקנות מכשיר מחנות מוכרת שתאפשר לכם ליהנות מאיכות טובה לצד אחריות על המוצר לאורך של שנה או שנתיים, ובכל מקרה – אל תשכחו להגביר את המוזיקה, וליהנות מכל רגע.