חגי תשרי, חלים בתקופה שבה מזג האוויר מתחיל להיות יותר נוח, החופשה מבית הספר וזמן האיכות המשפחתי גורמים לנו לשלוף את כלי
הרכיבה על גלגלים מהמחסן או לפקוד את החנויות השונות במטרה לרכוש כלי רכיבה או גלישה חדשים. יום כיפור, לא סתם ידוע בכינוי 'חג הגלגלים', זמן בו הורים וילדים מנצלים את הרחובות הריקים לרכיבה עד צאת הצום.
באנו לעשות לכם סדר רגע לפני שאתם מצטיידים בגלגלים חדשים שילוו אתכם בחגים, מה ההבדל בין הסוגים השונים ואיך בוחרים נכון?
התחרות הסמויה בין רולרבליידס לגלגליות נדמה שתמיד הייתה קיימת, אז מה בעצם ההבדל בין השניים?
הרולר בליידס – בנויים מלהב ושורה של שלושה או ארבעה גלגלים, אחד היתרונות שיש לרולר בליידס להציע, שהם מגיעים מתכווננים בהתאם לגודל הנעל, עם סגירה באמצעות אבזם שמבטיח נעילה ורצועות כוח ושרוכים ששומרים על יציבות הנעל. בסוף שורת הגלגלים בסמוך לעקב מצוי המעצור לעצירה בטוחה. החיסרון ברולרבליידס הוא בדומה להחלקה על הקרח, שאם אתם לא ניחנים בשיווי משקל או בניסיון החלקה קודם, שמירה על היציבות תהיה מורכבת יותר עבורכם.
גלגליות - הרכיבה על גלגליות נחשבת לפשוטה יותר, אם אתם שייכים לקבוצת המתחילים מומלץ להתחיל ברכיבה עליהן ועם הזמן ורכישת המיומנות לעבור לרולרבליידס.
הגלגיליות מגיעות במגוון סוגים :
*הקלאסיות –גלגליות בעיצוב רטרו קלאסי ועשויות עור סינתטי עם ביטנה נוחה. המרכב עשוי פלסטיק עם זוג גלגלים קדמיים ואחוריים, כאן המעצור נמצא מקדימה ומאפשר עצירה נוחה יותר.
*האופנתיות – אוהבים סניקרס? אז למה לא לשלב אותם עם גלגליות? גלגליות בעיצוב אופנתי למי שאוהב לרכב בסטייל.
*המתכווננות – גם כאן כמו שיטת הרולרבליידס ניתן לרכוש גלגליות מתכווננות, שמתאימות לכל מידה ונעל.
הקורקינט שנכנס לחיינו בעשור האחרון, נחשב היום לאחד מכלי הרכיבה המועדפים בעיקר על צעירים, הוא קל וניתן לסחוב אותו לכל מקום, הוא מתקפל ונייד והרבה יותר קל ללמוד לרכב עליו מאשר על אופניים. עניין הגיל והשימוש הוא גורם משמעותי בבחירת הקורקינט, למשל עבור פעוטות מומלץ לבחור בקורקינט בעל שלושה גלגלים אשר מקנה יותר יציבות. כמו כן, חשוב לבחור בקורקינט העשוי מאלומיניום המאפשר רכיבה על אספלט ומשטחים בגני שעשועים. למתקדמים, מומלץ לרכוש קורקינט פעלולים אשר מאפשר רכיבת אקסטרים הכוללת קפיצות ופעלולים שונים. יש לציין, שקורקינט פעלולים גם בנוי באופן עמיד וחזק הרבה יותר מהדגמים הרגילים.
הסקטבורד הוא האח הגדול של הגלגליות והרולרבליידס והוא מגיע במגוון צורות ודגמים, הכל בהתאם למטרת הגלישה.
למתחילים או לילדים צעירים אשר מתכוננים לגלוש בצורה רגועה ומתונה יותר על משטחים חלקים, מומלץ להתחיל בסקטבורד מהדגמים הבסיסיים. אך עבור נערים, אשר מתכוננים לגלוש בצורה אגרסיבית יותר ולבצע פעלולים במתחמי הסקייט-פארק חשוב שירכשו סקטבורד העשוי מעץ עמיד, ובעל גלגלים עם צירים חזקים. כאן המחיר קובע, ככל שהסקטבורד יקר יותר, כך החומרים ממנו הוא עשוי איכותיים יותר, למשל basic Extreme
עשוי עץ מייפל קנדי בעל שבע שכבות ויכול לעמוד בקפיצות ובגלישה מורכבת יותר.
לפני שעולים על כלי רכיבה או גלישה כלשהו מומלץ להשתמש באבזרי מיגון. גם לילדים קיימים היום מגוון אמצעי מיגון אשר מותאמים לכל גודל וגיל.
לפני שבוחרים קסדה חשוב לוודא שהיא קשורה לראש הילד/נער עם רצועות, בצורה כזאת שלא תהיה רופפת או תיפול במהלך הנסיעה או הגלישה ותקנה בטיחות מרבית לראש במקרה של נפילה. כמו כן, מומלץ להצטייד גם בסט מגנים הכולל שני מגני ברכיים, שני מגני מרפקים ושני מגני כף יד – כך הילדים יהיו מכוסים ומגנים מפגיעות כתוצאה מנפילות.
לגולשים המקצוענים מומלץ להשתמש בקסדת פעלולים אשר מתאימה לגולשי הקורקינט והסקטבורד האקסטרים, קסדה זאת עשויה מחומר חזק יותר ובנויה בצורה מעוגלת יותר מאשר קסדת אופניים רגילה.
אז רולרבליידס או קורקינט? ..לא משנה באיזה כלי רכיבה תבחרו הכי חשוב שנעבור החגים בשלום, רכבו בזהירות ושמרו על כללי התנועה.