בין אם הילדים נעזרים בגלגלי עזר ובין אם הם עטים קדימה עם האופניים, טוב לדעת שאם אתם כמשפחה אוהבים לרכב, הרי שמומלץ להפוך את פעולת הרכיבה לחוויה מאחדת, ואודות לעובדה שקק"ל הכשירה מגוון מסלולי רכיבה שמותאמים למשפחות, הרי שהטיולים בשבתות עומדים להיות הרבה יותר מהנים ואטרקטיביים.
רבים מההורים מחפשים אחר חוט מקשר בינם לבין הילדים ואף הרחק מהמסכים, ועל כן כיף לגלות שפעולה בריאה כמו רכיבה עשויה לענות על המטרה. מכאן שהרבה משפחות פיתחו לעצמן הרגל: פעם בחודש לצאת יחדיו לרכיבה משותפת משמעותית, אך על מנת להפיק מכך את המרב, נקדים ונציג מספר טיפים חשובים: נסו לברר אודות המסלול לפני שאתם מגיעים אליו (תוודאו שהוא מותאם לרמת הקושי המשפחתית), הקפידו לצאת עם תיקי מים וקסדות, התמקדו בחוויה ולא ברכיבה ותוודאו שבבית מחכה לכם ארוחה, כי אתם עתידים לחזור מאוד רעבים.
רכיבה עירונית - בין אם הילדים רוכבים על קורקינטים, רולר בליידס, או פשוט על אופניים, אתם מוזמנים לצאת לרכיבה בפארק גני יהושע, שם מחכים שבילי אספלט ייעודיים. מהפארק מגיעים עד לתחנת הכוח רידינג ומשם ממשיכים לאורך הטיילת, לכיוון מתחם "סי אנד סאן" שמצוי בהרצליה.
רכיבה בטבע - גם בגלבוע הפסטורלי תגלו שניתן לרכב בהרכב משפחתי על פני שבילים נוחים. המסלול מתחיל בסקי בגלבוע, ממשיך לפארק המעיינות ולאורך הדרך מציע נוף מידי של נחל, שטחים חקלאיים וחיות בר. מדובר ב30 ק"מ נינוחים במיוחד.
רכיבה לצד נקודות מים - נמצאים בסמיכות לכינרת? הרווחתם מסלול מהנה שבין היתר מציע שלל נקודות עצירה בהן ניתן להתרענן במי הכינרת התכולה. באזור קיימים מגוון מסלולים, ופה נציין שאפשרי להתחיל מקיבוץ מעגן ולרכב לכיוון שיזף. סה"כ 6.5 ק"מ ואינספור נקודות עצירה.
רוכבים ונושמים אוויר צלול כיין - מבקשים לשלב בין רכיבה משפחתית לבין טיול בעיר הקודש? מוזמנים להתחיל בגן החיות התנכ"י, להמשיך לעבר שכונת מלחה, שכונת בית צפאפא ולהגיע עד למושבה הגרמנית המרשימה ביופייה. סה"כ 14 ק"מ שנחשבים קלים ומהנים.
רוכבים ביער - בנגב מחכה יער בארי, בו מומלץ לרכב במיוחד בתקופת פריחת הכלניות האדמדמות. פה ביער תמצאו לא רק מסלול אופניים אחד, אל שלושה שמחולקים בהתאם לדרגות קושי שונות, כאשר המסלול המשפחתי מוגדר ככתום והוא נע בין שדות חקלאיים. הגעתם למושב ואין לכם אופניים? תשמחו לדעת שניתן לשכור!
הרבה פעמים האיכות של הציוד עשויה להשפיע באופן ישיר על איכות החוויה, ועל כן רגע לפני שממהרים לבחור את היעד הבא, רצוי לוודא שלכל אחד מבני הבית יש אופניים (או קורקינט) שמתאימים לו מבחינת מידות ומשקל, ואף שמצבם איכותי (למשל רצוי לבחון שאין חוסר של אוויר בגלגלים). בנוסף, ראוי לבחון איזה ציוד מתכוונים לקחת וכיצד מחלקים אותו בין תיקי הגב, כאשר פה מוטב לוודא שגם התיק יושב היטב על הגב.
אם כבר כל המשפחה בקטע של רכיבה ואם זכיתם לפתח הרגל בנושא, מוטב לקחת את החוויה שלב אחד קדימה. במה מדובר? לפני שיוצאים לדרך עורכים תדריך, בו לומדים על ההיסטוריה של המקום ועל מגוון מאפיינים ייחודיים, כאשר מומלץ לשתף את כל בני המשפחה בתחקיר, בהתאם לגיל כמובן. כך למשל הילדים הקטנים יכולים להעלות שאלות שמעניינות אותם אודות המקום ואילו הילדים היותר גדולים יכולים למצוא את התשובות. מהר מאוד תגלו שככול שתלמדו על המקום, כך החוויה תהיה יותר עוצמתית. מה עוד? הגרילו יעד ותתחילו לדווש.