אם אתם הורים לילדים, בטח גם אתם זוכרים שכילדים היה לכם סקייטבורד, סקטים וכמובן קורקינט, אך לא כזה שזהה למה שמוכרים כיום ובטח שלא אחד חשמלי, אלא בעבר הקורקינט היה הרבה יותר מאסיבי, הוא לא היה מתקפל ואף לחלק היה מעצור יד. אם נלך מעט יותר אחורה, ניזכר באותם קורקינטים שאנשים היו מרכיבים לבד מארגזי תפוזים, כך שכל עוד הכלי הדו גלגלי הכיל כידון ומשטח צר לשתי הרגליים, הרי שהוא נקרא קורקינט והסב הנאה רבה.
השנים חלפו, ארגזי העץ ששימשו להרכבת קורקינט ביתי נעלמו מהנוף הטבעי ובאופן כללי אנשים כיום פחות בונים במו ידיהם אלא פשוט רוכשים, ופה מרגש למצוא שהקורקינט הנוסטלגי חזר ובגדול ואף לא מעט ילדים מעדיפים אותו על פני האופניים, ולו כי הוא מעניק חוויה שונה לגמרי. אז כיצד קרה שפתאום הקורקינט שוב מהווה חלק אינטגרלי מהנוף, לאחר ששנים ילדים לא היו מודעים לקיומו? ובכן היו אלו האופניים החשמליים שנכנסו לאופנה ושאט אט הובילו לקורקינט החשמלי, ולו כי מעבר זה הציע נוחות, העניק תחושת ביטחון וכמובן אפשר לנוע במרחב ללא ישיבה, אלא באמצעות עמידה זקופה.
ציינו שהיו אלו האופניים החשמליים שהובילו לקורקינטים החשמליים, אך אם נדייק בעובדות, נציין שעוד בתחילת המאה ה20 כלי זה היה מוכר, אם כי הוא בעיקר היה תוצר של ייצור עצמי בארה"ב, גרמניה וצרפת, משמע הקורקינט החשמלי מעולם לא היווה חלק מהנוף הישראלי, לפחות לא עד לאחרונה. שובו של הקורקינט הלהיב לא מעט אנשים ועל כן אט אט חזרו הדגמים האהובים והלא ממונעים, אם כי הפעם (כיאה לתקופה) הקורקינטים כבר הרבה יותר משוכללים. לאור הדברים, לאחר תקופה ארוכה שבה האופניים והקורקינטים החשמליים שלטו ברחובות, עתה מורגשת תפנית ומשהו מהקסם והתום הילדי חוזר לעולם הילדים.
כיום להרבה ילדים יש בבית גם אופניים, גם רולרבליידס וגם קורקינט, פשוט כי המחירים אינם גבוהים כבעבר וההיצע גדול ומפתה, ואם נודה באמת אנו חיים בעידן השפע, כך שהילדים הם המרוויחים העיקריים. מכאן שאם ההורה מבקש לא לחסוך מילדו דבר אך כן להימנע מהוצאה גדולה, הוא צריך לעשות דבר אחד בלבד - לרכוש פעם אחת מוצר איכותי, מתוך תקווה שהוא ישרת גם את האח הצעיר, משמע גם אם יש לכם שני ילדים פלוס אחד בדרך, אין צורך לרכוש כל מוצר כמה פעמים, אלא לבצע בחירה מושכלת ואיכותית בפעם הראשונה.
כיצד מבצעים רכישה מושכלת? ובכן כיום מוצעים שלל קורקינטים ועל כן יש להבין מה מציעים הסוגים השונים, מהם ההבדלים, מהם היתרונות הייחודיים של כל דגם ומהי האיכות. בנוסף, רצוי לבחון מראש לאיזה גיל ומשקל מיועד הכלי, כמה גלגלים הוא כולל, מאלו חומרים הוא מורכב ומהי תצורת הגלגלים, כאשר פה נרחיב שיש קורקינט רגיל בעל גלגל קדמי וגלגל אחורי, יש קורקינט בעל שני גלגלים אחוריים בצורת פיסוק ויש קורקינטים לקטנטנים שמכילים שני גלגלים קדמיים (עבור הגברת היציבות). בנוסף, נחדד שיש קורקינטים בעלי מרכב נמוך (עבור הגברת איכות האחיזה והיציבה), יש כאלו שמכילים גלגלי PU (עבור החלקה שקטה), יש כאלו שמאפשרים לדייק את גובה הכידון, יש כאלו שכוללים רגלית שמאפשרת לשלוט על פעולת העצירה, יש גופי קורקינט שעשויים מאלומיניום ופלדה וכדומה.
מכאן שאם מצאתם באלבום התמונות תמונה ישנה שלכם כילדים אוחזים בקורקינט ומביטים למצלמה עם חיוך גדול, זהו בדיוק הזמן להעניק את אותה הנאה גם לילדים שלכם, ואם חששתם אתם יכולים להירגע - הפעם הקורקינט פה על מנת להישאר, אם כי מעניין איזה שינוי נוסף הוא עשוי לעבור בעשור הקרוב.