איך להיפטר מצלוליט?

תופעת הצלוליט מוכרת לאנשים רבים, ובעיקר לנשים: מרקם עור גבשושי באזור הירכיים, הישבן או הבטן התחתונה. התופעה היא בגדר מפגע אסתטי בעבור חלק מהאנשים (בעוד שחלקם דווקא מקבלים אותה בברכה), ועל כן הם מחפשים דרכים להיפטר ממנה. חשוב לדעת כי מדובר בתופעה עקשנית שלעתים קשה למצוא לה פתרון אפקטיבי, אבל עדיין יש מה לעשות כדי להקטין את הממדים שלה.

מה זה צלוליט?

צלוליט הוא תופעה שבה מצטבר שומן בשכבה תת עורית, בדרך כלל באזורים ספציפיים כמו הירכיים, הישבן או הבטן התחתונה, ובאזור זה זרימת הדם לא טובה. בעקבות הצטברות השומן וזרימת הדם שאינה מספקת, נוצר המרקם הגבשושי שזכה גם לשמות "גבינת קוטג' " או "קליפת תפוז".
במקרים מסוימים המקור של הצלוליט הוא כתוצאה מהרגלים ואורח חיים לא בריא, אך במקרים אחרים מדובר בנטייה גנטית מולדת שלא ניתנת למניעה מראש.

מה ההבדל בין צלוליט לצלוליטיס?

צלוליט הוא התופעה האסתטית המוכרת כגבשושים על גבי העור. צלוליטיס הוא שם לתופעה זיהומית המתרחשת ברובד העמוק של העור, וגורמת לעור אדמומי, נפוח וחם באזור הנגוע. הגורם לצלוליטיס הוא בדרך כלל חיידק הסטרפטוקוקוס, ולעתים יכולים להיות לו מקורות אחרים.

הגיע הזמן להילחם בצלוליט!

אם נדבר באופן מעשי, אלו הדרכים להתמודד עם הצלוליט באופן יעיל:

  • תזונה – מומלץ לצרוך תפריט בריא ומאוזן שמכיל פחות שומנים. צרכו מאכלים שמעודדים חילוף חומרים כמו סיבים תזונתיים, פירות וירקות. למתקדמים שבינינו, מומלץ להכיר דרכים למדידת אחוזי השומן כדי לבצע התאמת תפריט יעילה יותר. כחלק מהתאמת התפריט, מומלץ להקפיד על שתיית מים לאורך היום.
  • פעילות גופנית – אי אפשר לקבוע שפעילות גופנית תוכל לחסל את הצלוליט לתמיד, אבל היא חלק בלתי נפרד מהתהליך. כדאי להתמיד בפעילות אירובית ובעיקר כזו שמזרימה את הדם לאזור הירכיים, הרגליים והישבן. כדי להתאמן בבית אפשר להצטייד באופני כושר או הליכון שיעזרו לכם לבצע פעילות אירובית מותאמת על פי הרמה שלכם. גם אופני ספינינג יוכלו להתאים לצורך המטרה הזו, וכולם יתאימו למי שחובב ספורט מכשירים. אם אתם לא רוצים לקנות מכשירי כושר, ניתן לבצע הליכה או ריצה, או להשתמש באביזרים קטנים יותר לצורך פעילויות שונות. עם מזרני אימון תוכלו לבצע כל תרגיל שתרצו, ואפשר לגוון את התרגילים עם חבל קפיצה או מדרגה. קיימים עוד אביזרי ספורט לבית שניתן לשלב במהלך האימון הביתי, והם יכולים לעזור לכם בהתאם לתרגילים שאותם תרצו לבצע.
    חשוב לציין כי פעילות גופנית צריכה להתבצע במקביל להתאמת התפריט. ביצוע כושר גופני לצד תפריט לא בריא לא יניבו תוצאות.
  • עיסוי – מומלץ לעסות בעדינות את האזור שבו מופיע הצלוליט. תוכלו לעשות את זה בעצמכם כשהעור רך ונעים (לאחר מקלחת או בבוקר כשקמים). אפשר לעשות זאת באמצעות האצבעות או להשתמש בגלילי עיסוי. שמן עיסוי בוודאי יוכל לעזור, ובאופן כללי טיפוח האזור באמצעות שמן או קרם לחות יעשה פלאים לעור. תמיד ניתן כמובן לפנות לעיסוי מקצועי.

 

אני אדם עסוק – איך אוכל בכל זאת למצוא זמן לכושר?

תתפלאו לדעת אבל יש דרכים לבצע כושר גופני מבלי לפנות שעה מהלו"ז הצפוף של היום לטובת חדר הכושר. הנה כמה דוגמאות:

לפני העבודה - אתם לא צריכים לקום ב-5 בבוקר, אלא פשוט לצאת חצי שעה מוקדם יותר וללכת אל המשרד במקום לנסוע. ניתן גם לרכוב על אופניים (אם המיקום של מקום העבודה מאפשר את זה). יש במקום מדרגות? ותרו על המעלית ועלו ברגל.
במהלך יום העבודה -  אפשר להקדיש 10 דקות לצורך תרגילים (לפני שאוכלים ארוחת צוהריים). למשל, הנה 5 תרגילים שאפשר לעשות במשרד, והם יוכלו לעזור לכם לשמור על הכושר ולהזרים את הדם. היתרון? תצטרכו להקדיש לכך רק מספר דקות ביום.

לאחר יום העבודה – אם הגעתם ברגל או רכבתם על אופניים, חזרו אל הבית באותה הדרך (בהתאם למזג האוויר). אם אתם לא רוצים לעשות זאת, תוכלו לבצע אימון ביתי קצר של 10-15 דקות באמצעות אביזרים ביתיים. לא צריך להשקיע שעות – מספר דקות ביום בהחלט יעשו את ההבדל, כל עוד תקפידו גם על תזונה נכונה.

צלוליט יכול להיות מטריד במיוחד עבור חלק מהאנשים, ולכן כדאי להכיר את הדרכים להתמודדות איתו. חשוב לזכור כי מדובר במקרים רבים בנטייה גנטית ולכן גם אנשים שלא סובלים מהצטברות שומנים באזור יכולים לחוות צלוליט. כל עוד תקפידו על תפריט מאוזן, פעילות גופנית ככל יכולתכם, טיפוח המקום ועיסוי לצד אופטימיות וחיוביות – תוכלו להיפטר מהצלוליט.